12.03.2015 16:35

Bosz ook komend seizoen trainer Vitesse

PEC Zwolle coach Ron Jans (R) en Vitesse coach Peter Bosz (L) voor de wedstrijd. (28-02-2015)
PEC Zwolle coach Ron Jans (R) en Vitesse coach Peter Bosz (L) voor de wedstrijd. (28-02-2015)

Ook het komende seizoen is Peter Bosz hoofdcoach van Vitesse, dat meldt de club op haar officiële website. Beide partijen bereikten vanmiddag overeenstemming om het aflopende contract van Bosz met een seizoen te verlengen.

De 51-jarige coach is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Arnhem en staat op de vijfde plaats in de Eredivisie. Bosz is na de winterstop uitstekend bezig met Vitesse en is op dit moment reeds zeven wedstrijden ongeslagen. Dan is het fijn trainen bij een club, dat stelt Bosz zelf ook: "Ik heb het in Arnhem goed naar mijn zin en ik kan met een goede staf en selectie werken. Ik heb ook steeds laten doorschemeren dat ik hier wilde blijven."

Ook de technisch directeur van Vitesse, Mo Allach, laat weten blij te zijn met de contractverlenging van Bosz. "Peter Bosz past in de voetbalfilosofie van Vitesse, waarin wij aanvallend en aantrekkelijk voetbal willen spelen. Ook speelt Peter een belangrijke en inspirerende rol in de verdere voetbaltechnische ontwikkeling van de club", aldus Allach.

In 2013 tekende de in Apeldoorn geboren trainer een tweejarig contract bij de club uit Arnhem. Hij volgde destijds Fred Rutten, momenteel coach van Feyenoord, op. Voorheen was Bosz onder andere hoofdtrainer bij Heracles Almelo. Vorig seizoen eindigde hij met Vitesse op de zesde plek van de ranglijst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner