13.03.2015 12:09

"Degradatie GAE zal heel Nederland pijn doen"

Deniz Türüç baalt na een gemiste kans tijdens FC Groningen - Go Ahead Eagles. (31-01-2015)
Deniz Türüç baalt na een gemiste kans tijdens FC Groningen - Go Ahead Eagles. (31-01-2015)

Go Ahead Eagles verkeert nog altijd in de gevarenzone en moet broodnodig weer eens een wedstrijd gaan winnen wil het niet degraderen. Anders lonkt de Jupiler League weer, en dat is slecht nieuws voor de Deventenaren, weet ook Deniz Türüç.

"Het verschil ervaar je pas als je in beide competities gespeeld hebt", stelt Türüç, die twee jaar geleden de promotie van dichtbij meemaakte. "De kloof is heel groot. De ontwikkeling van spelers stokt als je speelt in kleine stadions, op slechte velden en met minder weerstand. Daardoor kan de club zich ook niet echt verder ontwikkelen. Dat staat op het spel en dat weten we ook", vertelt de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad.

Go Ahead staat weliswaar op een vijftiende plek met 23 punten, maar dat is maar één puntje boven de nummer zestien Heracles Almelo. "We moeten het nu laten zien, want de weken van de waarheid zijn aangebroken", vervolgt Türüç. "Deze club mag met de plannen die er liggen (ook Go Ahead breidt het stadion uit, red.) absoluut niet degraderen. Dat zou heel Nederland pijn doen, denk ik. Go Ahead is uniek vanwege het stadion en de supporters. Die moeten voor de Eredivisie behouden blijven en daar gaan wij alles aan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner