13.03.2015 13:00

Transferpraat: Alves, Di María en Gignac

De transfermarkt is in bijna alle landen al gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Dani Alves ontkent dat hij een contract bij Paris Saint-Germain heeft getekend, maar de kans dat de Braziliaan binnenkort bij FC Barcelona vertrekt is aanwezig. Volgens Metro heeft niet alleen de Franse topclub interesse in de rechtsback, maar ook Liverpool heeft hoop om Alves aan te trekken. De 31-jarige verdediger zou de opvolger moeten worden van Glen Johnson. Daarnaast zou ook Manchester United geïnteresseerd zijn in Alves. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ángel Di María speelt nog maar sinds de zomer bij Manchester United, maar Daily Express meldt dat hij mogelijk binnenkort weer verkast. Paris Saint-Germain wil in de zomer zijn selectie weer versterken en Di María zou één van de topprioriteiten zijn. De Argentijnse buitenspeler zal PSG een behoorlijke duit kosten, maar om de kosten te drukken zou United één van de volgende spelers mogen oppikken: Blaise Matuidi, Gregory van der Wiel, Adrien Rabiot of Marquinhos.

André-Pierre Gignac is aan het einde van het seizoen transfervrij en hij heeft de clubs voor het uitkiezen. Op dit moment speelt de spits bij Olympique Marseille, maar een langer verblijf lijkt er niet in te zitten, zegt Le 10 Sport. De 29-jarige Fransman wordt in verband gebracht met onder andere Arsenal, Liverpool, Internazionale en Napoli. Het sterkste gerucht komt echter uit Rusland: Gignac zou bij dezelfde club tekenen als zijn maatje Mathieu Valbuena, Dinamo Moskou.

Keert Nemanja Vidić binnenkort terug bij zijn oude club? De 33-jarige Serviër maakte de afgelopen zomer de overstap van Manchester United naar Internazionale, maar het bevalt de verdediger niet goed in Italië. Dat melden althans diverse Britse media. Een terugkeer naar de Engelse topclub lonkt nu voor Vidić. Trainer Louis van Gaal wil er niets over kwijt: "Ik kan niet in de toekomst kijken."

Sky Italia meldt dat Stevan Jovetić deze zomer waarschijnlijk bij Manchester City vetrekt. De 25-jarige spits is uit beeld geraakt bij de Engelsen en werd de afgelopen winter niet eens opgenomen in de Champions League-selectie. Veel clubs hebben belangstelling voor de oud-Fiorentina-spits, waaronder Internazionale. Ook Arsenal en Liverpool worden met Jovetić in verband gebracht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner