13.03.2015 15:58

Update: Nog maar één verdachte jeugdspeler

Ashraf El Mahdioui ziet het spel voor zich als een echte veldmaarschalk. De controlerende middenvelder is hier te zien tijdens Feyenoord A1 - Ajax A1. (17-01-2015)
Ashraf El Mahdioui ziet het spel voor zich als een echte veldmaarschalk. De controlerende middenvelder is hier te zien tijdens Feyenoord A1 - Ajax A1. (17-01-2015)

Ajax heeft drie jeugdspelers voorlopig geschorst naar aanleiding van een politiezaak. Drie spelers die uitkomen voor de A1 en A2 van de Amsterdammers mishandelden naar verluidt een politieagente in burger en sloegen vervolgens op de vlucht.

Dit melden de Amsterdammers op de clubwebsite. De Telegraaf kwam vrijdagochtend met het nieuws dat Zakaria El A., aanvoerder en talent van de toekomst Ashraf El M. en de negentienjarige spits Samet B. aangehouden werden na een conflict op de weg.

De krant omschrijft het voorval, waarin de drie spelers en de agente in de auto zaten, als volgt. "Het drietal versperde de agente de weg. Toen de politievrouw enkele malen claxonneerde, stormden de drie op haar af, trokken de agente uit de auto, smeten haar hardhandig tegen de grond en gingen ervandoor."

In de middag meldde NU.nl dat het niet om een agente in functie ging en dat de politie niet wilde bevestigen dat het om spelers uit de jeugdopleiding van Ajax waren. Inmiddels heeft de club zelf aangegeven dat drie spelers van de club zijn opgepakt.

"De club neemt dit zeer serieus en stelt alles in het werk om er zo snel mogelijk achter te komen wat er is gebeurd. Daarna zal Ajax bepalen of en welke passende maatregelen zullen volgen. Tot die tijd zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten."

Update: 13-03-2015, 15:58:

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdagmiddag aangegeven dat nog maar één van de drie jeugdspelers die bij Ajax in de opleiding spelen verdacht wordt van mishandeling van een politieagente in burger.

De politie wilde weinig meer details geven, waardoor er nog veel onduidelijkheid is rondom de zaak. De drie voetballers zouden bij een verkeersruzie de politieagente in burger uit de auto hebben gesleept, maar inmiddels doen er ook verhalen de ronde dat de politieagente zelf uit de auto is gestapt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner