13.03.2015 13:55

Heracles Almelo zet twee spitsen in tegen ADO

Om een zege te forceren in het belangrijke duel met ADO Den Haag zal John Stegeman zondag zowel Wout Weghorst als Denni Avdić een kans geven in de aanval. Dit werd duidelijk op de persconferentie op vrijdag.

Avdić was vorige week erg succesvol als invaller, door in de laatste seconde van de wedstrijd Heracles Almelo - Vitesse de 1-1 te maken. De Zweedse spits zal niet naast aanvalsleider Weghorst komen te voetballen, maar wordt tegen ADO Den Haag gebruikt als zogenaamde schaduwspits.

De aanpassingen in de basisopstellingen hebben ook te maken met de schorsing van Bryan Linssen. De aanvaller van Heracles Almelo kreeg in de wedstrijd tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart van het huidige seizoen, waardoor hij automatisch geschorst werd voor het duel met ADO Den Haag.

De residentieclub staat momenteel op een veilige veertiende plek in de Eredivisie, met zes punten voorsprong op Heracles Almelo, dat nu nog op de zestiende plaats staat. Aan het einde van het seizoen betekent een zestiende plek degradatievoetbal. Het duel in Den Haag van aankomende zondag kan dus worden gezien als een klassiek voorbeeld van een zespuntenwedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner