13.03.2015 19:11

Van den Brom wijzigt team op aantal plaatsen

Steven Berghuis viert zijn treffer tegen Willem II op een heerlijke manier. 'Op z'n Bergkamps' gaat de aanvaller van AZ de lucht in. (28-02-2015)

AZ-coach John van den Brom heeft een aantal veranderingen doorgebracht in de basiself tegen Vitesse. Dat heeft de trainer gedaan naar aanleiding van de forse 6-2 nederlaag vorige week tegen FC Utrecht.

Van den Brom gebruikte vorig weekend in Utrecht zes aanvallers in twee verschillende helften. De ontevredenheid bij de coach was zo groot dat hij na rust een driedubbele wissel toepaste.

De echte slachtoffers van de 6-2 nederlaag bij FC Utrecht zijn Dabney dos Santos en Robert Mühren. Steven Berghuis mag blijven staan en wordt vanavond voorin vergezeld door Muamer Tankovic en Aron Jóhannsson. Thom Haye maakt tevens deel uit van de beginopstelling. De jonge middenvelder vervangt in de GelreDome de geschorste aanvoerder Nemanja Gudelj.

Bij de thuisploeg kan coach Peter Bosz beschikken over een fitte selectie. Aanvoerder Guram Kashia keert terug van een schorsing en start weer vanaf minuut een. De overige tien basisspelers zijn dezelfde als in de vorige wedstrijd bij Heracles Almelo (0-0).