14.03.2015 20:22

Excelsior en Willem II gokken op snelheid

Jerson Cabral scoorde niet meer sinds 2 mei 2015, maar nu doet hij het twee keer in één wedstrijd! Nota bene tegen FC Twente, de club die hem aan Willem II verhuurt. (06-03-2015)
Jerson Cabral scoorde niet meer sinds 2 mei 2015, maar nu doet hij het twee keer in één wedstrijd! Nota bene tegen FC Twente, de club die hem aan Willem II verhuurt. (06-03-2015)

Excelsior en Willem II zijn de nummer dertien en nummer twaalf van de Eredivisie. Vorig seizoen vond dit duel nog plaats in de Jupiler League. Na een promotie van beide teams zorgden ze allebei voor een verrassing in de Eredivisie. Zowel Excelsior als Willem II speelt goed voetbal en verrast menig tegenstander. Daarbij maakt het vooral gebruik van de snelheid voorin.

Bij Excelsior is men vooral afhankelijk van Jordan Botaka. De buitenspeler is een last voor elke verdediger. Zijn straatvoetbalacties combineert hij met snelheid en daardoor is hij moeilijk te verdedigen. Volgens trainer Marinus Dijkhuizen kan Willem II een fit en gretig Excelsior verwachten. Ten eerste zijn de meeste spelers fit en dat kan nog wel eens het verschil maken. "We hebben meerdere varianten getraind, maar we moeten nog kijken met wie we gaan spelen. Voordeel is dat we nu ook meer wisselgeld vanaf de bank hebben", aldus de coach op de officiële website van Excelsior.

Aan de andere kant lijkt Jurgen Streppel te willen gokken op de snelheid en onvoorspelbaarheid van Terell Ondaan. De aanvaller kende een vliegende seizoenstart, maar moest toen een stapje terug maken doordat Ben Sahar ook in vorm was. Vandaag start hij in de basis. Ondaan is sneller en sterker aan de bal dan Sahar, terwijl laatstgenoemde juist meer een neusje voor de goal heeft. Streppel gokt op de snelheid van Ondaan, zodat hij Armenteros en Braber kan bedienen van de zijkant. Jerson Cabral, vorige week nog goed voor twee goals tegen FC Twente, staat aan de andere kant van het veld als buitenspeler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner