15.03.2015 14:23

Heracles pakt broodnodige punten bij ADO

V.l.n.r: Jeroen Veldmate, doelpuntenmaker Wout Weghorst, Brahim Darri en Thomas Bruns vieren de 0-1 van Heracles Almelo tegen ADO Den Haag met elkaar. (15-03-2015)

In Den Haag stond zondagmiddag een heuse degradatiekraker op het programma in de Eredivisie. ADO Den Haag en Heracles Almelo kruisten de degens. Heracles zegevierde met 1-3 bij de concurrent. Ontzettend belangrijke punten voor de ploeg uit Almelo.

De wedstrijd barste meteen los bij het eerste fluitsignaal. Binnen vijf minuten lag de bal voor het eerst in het doel. Vanuit een hoekschop van Mark-Jan Fledderus kopte Wout Weghorst de bal binnen. Aaron Meijers kon op de achterlijn niet meer voorkomen dat de bezoekers uit Almelo op voorsprong kwamen. Daarna had Heracles twee mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Denni Avdić en opnieuw Wout Weghorst hadden de 0-2 kunnen maken vanaf afstand.

Daarna had de thuisploeg de beste kansen om te scoren. Roland Alberg, Gianni Zuiverloon, Michiel Kramer, Wilson Eduardo en Vito Wormgoor hadden kunnen scoren binnen het half uur, maar zij lieten dit na. Kort voor rust maakt Mike van Duinen wél de gelijkmaker. Meijers werd diep gestuurd en gaf een voorzet vanaf de achterlijn. Doelman Bram Castro kon de bal niet goed verwerken, waardoor de bal voor de voeten van Van Duinen kwam. Hij tikte zo de 1-1 binnen. Zo kwam de thuisploeg terecht langszij.

Tien minuten na rust kwamen de bezoekers uit Almelo wederom op voorsprong. Brahim Darri dribbelde naar binnen en haalde uit. De poging ging tegen de paal, maar Avdić stond klaar om de bal daarna binnen te tikken. Hij tekende zo voor de 1-2. Twintig minuten voor tijd breidde Heracles de voorsprong uit. Opnieuw was er een hoofdrol voor Darri. Hij kwam wederom naar binnen dribbelen en schoot op doel. Dit keer kwam de bal tegen de lat. En weer was er een speler van Heracles attent op de terugkomende bal. Ditmaal was het Iliass Bel Hassani, die net een minuut in het veld stond. Met zijn eerste balcontact kopte hij de 1-3 binnen.

Daarna had ADO kansen om te scoren, maar de ploeg had het vizier niet op scherp staan en daardoor zegevierde Heracles. ADO had zichzelf uit de degradatiezorgen kunnen helpen bij een overwinning, maar belandt er na vandaag weer helemaal in. Heracles heeft de achterstand op de Hagenezen verkleint tot drie punten. Daardoor is de strijd onderin helemaal open. Heracles stijgt zelfs naar de vijftiende plek en duwt Go Ahead onder de streep.

Door: Jari Wesselink