16.03.2015 09:41

Achahbar dankt trainer voor geloof in hem

Anass Achahbar zet Feyenoord met zijn hoofd op een 1-2 voorsprong tegen FC Dordrecht. (15-03-2015)
Anass Achahbar zet Feyenoord met zijn hoofd op een 1-2 voorsprong tegen FC Dordrecht. (15-03-2015)

Met de 1-2 tegen FC Dordrecht in de blessuretijd was Anass Achahbar zondagmiddag de grote man voor Feyenoord. De aanvaller wist niet hoe snel hij na zijn doelpunt richting de armen van Fred Rutten moest vliegen.

"Alles zat al in die knuffel na de 1-2", laat Achahbar weten in het Algemeen Dagblad. "Die was niet eens zo zeer omdat ik net had gescoord, maar vooral omdat deze trainer in mij gelooft.'' Het talent werd regelmatig aangekeken op zijn instelling. "Dat stempel krijg je snel als er niet uitkomt wat er in zit'', is Achahbar zich bewust van zijn status. "Deze middag kwam het gelukkig allemaal samen."

Rutten zelf was dan ook opgetogen over zijn pupil. "Ik kreeg te horen dat hij een lastige jongen was. Maar dat is absoluut niet zo. Ik zag meteen dat het vooral een jochie was dat heel erg graag wilde. Bij dergelijke spelers moet je soms peper in de kont stoppen en dan weer juist een arm om hem heen slaan. Ik heb beide benaderingen toegepast. Dat juist hij vandaag scoorde, gaf mij een heel warm gevoel van binnen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner