16.03.2015 10:38

Willem II kijkt stiekem richting Europa

In het duel Willem II - PEC Zwolle trekken Ben Rienstra (l.) en Ali Messaoud de poot niet terug in een fysiek duel. (13-12-2014)
In het duel Willem II - PEC Zwolle trekken Ben Rienstra (l.) en Ali Messaoud de poot niet terug in een fysiek duel. (13-12-2014)

Met de 2-3 overwinning op Excelsior heeft Willem II handhaving zo goed als veilig gesteld. De nummer tien uit de Eredivisie kijkt echter verder en kijkt met een schuin oog naar Europees voetbal.

"Als je de achtste plek kan bereiken, moet je daar alles aan doen. Een jaar na de promotie Europees voetbal halen, dat zou echt een droom zijn", laat Ali Messaoud weten tegenover de Telegraaf. Mocht PEC Zwolle de beker winnen dan komt er een extra plaats vrij in de play-offs om Europees voetbal. Een plaats die de Tilburgers zomaar zouden kunnen bereiken.

Messaoud is niet de enige Tilburger die stiekem nog ambities heeft met Willem II. Ook aanvoerder Jordan Peters ziet een toetje op het seizoen wel zitten. "Met de winterstop hadden we twintig punten. Waarom zouden we niet in het tweede deel ook nog eens twintig punten kunnen halen, dacht ik toen al?"

Willem II staat op dit moment op een tiende plaats. Het verschil met nummer acht FC Twente bedraagt echter slechts één puntje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner