20.03.2015 10:28

Hongaarse Nigeriaan van Heerenveen 'gokt'

Kenneth Otigba (l.) probeert de wegdraaiende Tjaronn Chery (r.) af te stoppen tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (07-12-2014)
Kenneth Otigba (l.) probeert de wegdraaiende Tjaronn Chery (r.) af te stoppen tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (07-12-2014)

Kenneth Otigba heeft een gok genomen door voor Nigeria te kiezen. Dat geeft de verdediger van sc Heerenveen zelf toe. De Nigeriaanse Hongaar had ook voor Hongarije uit kunnen komen, waar de kans op speeltijd groter was. 

Bij Nigeria is Otigba niet in beeld bij de bondscoach. "Het was een lastige keuze, maar ik volg mijn hart, dat kan nooit verkeerd zijn. Of ik nu nog twee jaar, of vier jaar moet wachten, dat maakt niet uit. Ik hoop ooit voor Nigeria te spelen", zegt hij op de website van sc Heerenveen.

"Bij Hongarije heb ik meer kans om te spelen, maar dat risico neem ik. Dit is wat ik wil. Je moet in je leven je dromen volgen", vervolgt Otigba. "Het is mijn droom om ooit voor de Super Eagles te spelen." De verdediger heeft dit seizoen wel de kans om zich in de kijker te spelen. Omdat Jordy Buijs lang is uitgeschakeld vormt Otigba bij sc Heerenveen het centrum met Joost van Aken.

Otigba hakte deze week de knoop door. Hij had een uitnodiging gekregen vanuit Hongarije gekregen, maar weigerde die. "Als ik speel kan ik niet meer voor Nigeria uitkomen." 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner