21.03.2015 10:38

Lodeweges: "Hij moet niet in slaap vallen"

Dwight Lodeweges hoopt als trainer van sc Heerenveen dat hij ook volgend seizoen nog over clubtopscorer Mark Uth kan beschikken. Tegelijkertijd weet de oefenmeester ook dat het lastig gaat worden om de Duitser voor de Eredivisie-club te behouden.

"Ik hoop echt dat Mark bij ons blijft. Maar als er een grote club komt, wie zijn wij dan om hem tegen te houden? Een vent van 23 kan die beslissing prima zelf nemen", vertelt de coach aan de Leeuwarder Courant. "Mark heeft heel grote stappen gemaakt. Hij is iemand die veel moet trainen en een positieve kop moet krijgen. Dat wil zeggen: hij moet vertrouwen hebben en krijgen. Mark moet niet in slaap vallen, dat zou zijn vijand kunnen zijn. Hij moet dóór en dat vertel ik hem ook."

Technisch manager Hans Vonk is eveneens te spreken over de doelpuntenmachine. "We zijn erg blij met zijn ontwikkeling. En hij kan alleen maar beter worden. Hij is atletisch en enorm fit. We zullen de optie in zijn contract sowieso lichten, maar hebben bij hem en zijn zaakwaarnemer ook een voorstel voor een langere verbintenis neergelegd. Daarop hebben ze nog niet gereageerd."

Uth zelf hoopt uiteindelijk in de Bundesliga terecht te komen. "Misschien was ik voor de winterstop wat scherper, maar ik krijg ook minder kansen. De ploeg is nu minder afhankelijk van mij omdat bijvoorbeeld Sam Larsson en Luciano Slagveer ook zijn gaan scoren", zegt hij kalm. "Ondertussen heb ik wel de nodige assists achter mijn naam. Ook belangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner