21.03.2015 14:55

Ajax haalt toptalent Van de Beek bij selectie

Donny van de Beek wordt gefotografeerd tijdens een fotoshoot op sportcomplex De Toekomst.
Donny van de Beek wordt gefotografeerd tijdens een fotoshoot op sportcomplex De Toekomst.

Een doorbraak bij Ajax komt nu wel heel dichtbij voor Donny van de Beek. De zeventienjarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding is door Frank de Boer bij de wedstrijdselectie gehaald voor het duel met ADO Den Haag.

Van de Beek ging ook al mee op het trainingskamp van Ajax in de winterstop en dit seizoen werd hij ook bij de selectie van Jong Ajax gehaald. Op 25 januari maakte de blonde middenvelder, die wel eens wordt vergeleken met Davy Klaassen, zijn debuut in het betaalde voetbal, maar hij zat nog nooit bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers.

De zeventienjarige voetballer krijgt een kans omdat Daley Sinkgraven niet ongeschonden uit de Europa Leaguewedstrijd van afgelopen donderdag is gekomen. De nieuwbakken middenvelder van Ajax heeft last van zijn lies. Ook Nicolai Boilesen ontbreek in de wedstrijdselectie. De Deense linksback kampt met enkelklachten.

Mocht Van de Beek daadwerkelijk zijn debuut maken tegen ADO Den Haag, dan is hij volgens de statistieken de 22e debutant uit de eigen jeugdopleiding van Ajax in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner