23.03.2015 10:28

Schreuder looft jonge Deense basisdebutant

Brandley Kuwas (l.) gaat de actie aan en zoekt Joachim Andersen (r.) op tijdens Jong FC Twente - FC Volendam. (03-11-2014)
Brandley Kuwas (l.) gaat de actie aan en zoekt Joachim Andersen (r.) op tijdens Jong FC Twente - FC Volendam. (03-11-2014)

Alfred Schreuder had positieve woorden over Joachim Andersen na het 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. De jonge Deen debuteerde in de basisformatie van FC Twente en deed dat volgens de oefenmeester verdienstelijk.

"Hij was vandaag wat onrustig aan de bal maar hij zet grote stappen", aldus Schreuder in TC Tubantia. "Joachim is fysiek sterk, kopsterk, laat zich niet gek maken en kiest doorgaans voor de intelligente oplossing." Vlak na rust zette Andersen FC Twente op een 1-2 voorsprong door een vrije trap van Hakim Ziyech met zijn bovenbeen in het doel te werken.

Zelf was Andersen dan ook erg te spreken over zijn eerste optreden in de basiself. "Geweldig om op dit podium al te kunnen scoren, zoals het ook prachtig is om al ervaring op te doen in de Eredivisie." Andersen viel tot dusverre twee keer in voor het keurkorps van Schreuder en startte tegen FC Groningen voor de eerste keer vanaf de aftrap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner