24.03.2015 21:25

De Boer baalt: "Willen meer spektakel bieden"

Ajax won afgelopen zondag moeizaam met 1-0 van ADO Den Haag. Door een kopbal van Davy Klaassen wist het uiteindelijk toch de drie punten te pakken. In de ArenA werd gehoopt op een doelpuntenfestijn, dat werd het niet. Daar baalt Frank de Boer ontzettend van. Hij wil meer spektakel bieden aan de fans.

"Als er één team verdiende te winnen dan waren wij het", opent Frank de Boer tegenover Ajax TV. "Het is wel jammer dat we niet meer spektakel hebben kunnen bieden. Dat is waar iedereen op hoopt natuurlijk."

De Boer is het eens met de kritiek dat zijn ploeg niet veel sensatie biedt aan de supporters. Hij vraagt echter wel om begrip. "Ze (fans, red.) moeten wel goed rekening houden dat het lastig is om tegen een ploeg te spelen die met elf man op de eigen zestien staan. En als wij dan het net niet hebben dan krijg je vaak dit soort wedstrijden."

De succestrainer van de Ajacieden doelt daarmee vooral op het gegeven dat ADO Den Haag zich ver liet terugzakken. Vaak stond alleen Michiel Kramer in de punt van de aanval. De buitenspelers en het middenveld was vaak te vinden rondom de zestien van de Hagenezen. Daar wist Ajax dan niet van te profiteren. "Het gaat om de laatste fase. De eerste en tweede fase gaat vaak goed. In de laatste twintig meter moet het gebeuren", aldus De Boer die niet in paniek raakt en deze lijn door zal trekken. "Ik ben er van overtuigd dat hij wel een keer zal vallen binnen tien minuten en dan moeten ze er wel uit moeten komen."

De Boer werd de afgelopen vier seizoenen kampioen van de Eredivisie. Voorafgaand aan het seizoen gaf hij aan graag de titel te willen prolongeren, maar vooral meer en beter voetbal te laten zien. Het kampioenschap lijkt naar PSV te gaan. Het aantrekkelijke spel blijft ook achterwege. "Daar baal ik van. Ik wil elke wedstrijd spektakel bieden en minimaal drie, vier goals geven. Zo is het voetballeven nou eenmaal niet. Ook de tegenstander is belangrijk voor de amusementswaarde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner