25.03.2015 14:41

Isimat-Mirin is het zat: "Daar klopt niks van"

PSV speler Nicolas Isimat (R.) heeft de 2-1 gescoord, hij viert dat met ploeggenoot Memphis Depay (L.).
PSV speler Nicolas Isimat (R.) heeft de 2-1 gescoord, hij viert dat met ploeggenoot Memphis Depay (L.).

Nicolas Isimat-Mirin speelt dit seizoen op huurbasis voor PSV en weet nog niet waar hij aankomend seizoen zijn speelminuten zal maken. Wel wil de Franse verdediger graag wat rechtzetten.

"Ik weet het. Op internet staat overal dat mijn familie uit Haïti komt. Daar klopt niks van", zegt Isimat-Mirin tegenover Voetbal International. "Mijn vader en moeder zijn geboren op Guadeloupe; ze zijn allebei honderd procent Guadeloupe. Het is een heerlijk eiland, midden in de Caraïben. De band met Guadeloupe is nog altijd sterk. Mijn oma woont er, net als veel andere familieleden." Zelf werd Isimat-Mirin overigens geboren in het Franse Meudon.

De Fransman kan nog niets vertellen over zijn toekomst. "Misschien blijf ik na dit seizoen nog wel bij PSV spelen. Het is een beslissing van beide clubs, ik heb daarop geen invloed. Ik weet dat er momenteel veel over wordt gesproken door de directies van AS Monaco en PSV. Ik sta overal voor open, maar de kaarten liggen niet in mijn handen. Het zal uiteindelijk ook afhankelijk zijn van Leonardo Jardim, de trainer van Monaco. En zijn plannen ken ik niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner