26.03.2015 10:03

FC Utrecht-aanvoerder baalt van vertrek Alflen

Willem Jansen van FC Utrecht en Tjaronn Chery van FC Groningen in duel om de bal. (21-09-2014).
Willem Jansen van FC Utrecht en Tjaronn Chery van FC Groningen in duel om de bal. (21-09-2014).

FC Utrecht-trainer Rob Alflen kondigde woensdag aan dat hij aan het einde van het seizoen gaat vertrekken. FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is van mening dat Alflen niet had hoeven vertrekken.

"Als ik dat zeg, spreek ik denk ik namens de hele groep", aldus Janssen tegenover het Algemeen Dagblad. "We zagen en zien potentie in de samenwerking, maar gek zijn we natuurlijk ook niet. Er was druk van buitenaf, het is de voetballerij, dus als de resultaten minder zijn, gebeurt dit. Een hoofdtrainer is eindverantwoordelijke, of het nou fair is of niet."

Janssen trekt zich het vertrek van Alflen aan. "De verwachtingen waren hoog, we draaien een ongelukkig seizoen. Winnen we een paar keer meer dan hadden we het Robby flink makkelijker gemaakt. Het uitspreken van hoge verwachtingen voor het seizoen was ook helemaal niet verkeerd, dat past bij Utrecht. Deels is er ook uitgekomen wat we voor ogen hadden. Spektakel is geboden, alleen verloren we te vaak. De eerste drie keer krijg je nog applaus voor je aanvallende intenties, daarna willen de mensen gewoon resultaten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner