26.03.2015 22:07

Raiola drijft Ajax en Kishna weer uit elkaar

Ricardo Kishna (r.) van Ajax heeft pijn aan z'n gezicht in het competitieduel met Excelsior. (08-03-2015)
Ricardo Kishna (r.) van Ajax heeft pijn aan z'n gezicht in het competitieduel met Excelsior. (08-03-2015)

De relatie tussen Ajax, Frank de Boer en Ricardo Kishna botert niet, maar de zaakwaarnemer van Kishna draagt geen steentje bij om die relatie te verbeteren. Mino Raiola heeft in de media voor de tweede keer in korte tijd aangestuurd op een vertrek.

"Er is gewoon geen klik. Dan moet je verder kijken", vertelt de belangenbehartiger aan het Algemeen Dagblad. "Mijn persoonlijke mening is dat Frank de Boer een goede trainer is. Ik diskwalificeer hem niet als ik zeg dat het niet botert met Ricardo."

Raiola ziet het liefst dat Kishna vertrekt bij Ajax, maar dit betekent niet dat de aanvaller naar het buitenland moet. "Het zou best kunnen dat het voor de ontwikkeling van Ricardo het beste is als hij nog een paar jaar in Nederland blijft. Feyenoord en PSV zou in dat opzicht ook goed zijn", noemt de zaakwaarnemer de grootste concurrenten van Ajax.

Het opvallende van de problemen rondom Kishna en Ajax is dat het vooral uitgevochten wordt in de media. "Ajax is in dit opzicht begonnen", stelt Raiola. "Dat begon met zijn wissel tegen FC Barcelona. Sportief niets mis mee, maar wel waarop Ricardo daarna publiekelijk eruit wordt gepikt, terwijl het hele elftal ondermaats presteerde." 

"De irritaties waren duidelijk zichtbaar. De klik is er niet. Ajax heeft hem niet nodig, hij heeft Ajax niet nodig, dan is het verstandig als hij het dan elders probeert."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner