28.03.2015 13:59

Eredivisiespelers schenken Curaçao de winst

Patrick Kluivert houdt een balletje hoog tijdens de training van het Nederlands elftal. (28-06-2014)
Patrick Kluivert houdt een balletje hoog tijdens de training van het Nederlands elftal. (28-06-2014)

Patrick Kluivert heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Curaçao gewonnen. De oud-international nam het in de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap in 2018 op tegen Montserrat en pakte dankzij twee 'Nederlandse' doelpunten de overwinning.

Papito Merencia (ADO Den Haag) en Felitciano Zschusschen (NAC Breda) zorgden in eigen land namelijk voor de twee treffers van Curaçao. Tussendoor scoorde Montserrat nog een treffer, waardoor het tweeluik in de CONCACAF nog allesbehalve beslist is.

Curaçao speelt de tweede wedstrijd op 1 april en kan als het succesvol is in de tweede wedstrijd tegen Montserrat doorstoten richting de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Cuba is de volgende tegenstander van de winnaar van het tweeluik. Kluivert nam in zijn selectie onder andere Cuco Martina, Darryl Lachman (beiden FC Twente) en Charlton Vicento (Willem II) op.

De oud-spits van onder andere Ajax en FC Barcelona was nog nooit eerder eindverantwoordelijke van een land, maar maakte het Wereldkampioenschap in 2014 wel mee als assistent-trainer van het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner