03.04.2015 19:50

Zimling na lange revalidatie op de weg terug

Niki Zimling (r.) probeert uit alle macht te voorkomen dat Selman Sevinç de bal naar voren werkt tijdens Jong Ajax - VVV-Venlo. (01-12-2014)
Niki Zimling (r.) probeert uit alle macht te voorkomen dat Selman Sevinç de bal naar voren werkt tijdens Jong Ajax - VVV-Venlo. (01-12-2014)

Ajax is volgend seizoen op zoek naar ervaring, maar in de selectie loopt Niki Zimling nog steeds rond. De middenvelder werd aan het begin van het seizoen als huurling gehaald, maar stond al een kleine twee maanden buitenspel. Zimling is echter op de weg terug.

De Deen speelde zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van Jong Ajax in de Jupiler League. Op 9 februari deed hij mee tegen Achilles '29. Sindsdien kwam Zimling niet meer in actie vanwege een bovenbeenblessure. De middenvelder, die eerder in zijn carrière nog voor NEC speelde, traint echter weer volledig mee met de groep en wordt dit seizoen nog terugverwacht bij de selectie van het eerste elftal.

Het is echter maar de vraag of Zimling volgend seizoen ook te bewonderen is in Amsterdam. De Deen staat nog tot medio 2017 onder contract in Duitsland bij 1. FSV Mainz 05, maar Ajax kan de middenvelder overnemen voor een vastgesteld transferbedrag. Met in totaal veertien wedstrijden achter zijn naam in het shirt van Ajax is het maar de vraag of de ploeg trek heeft om die transfersom op te hoesten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner