04.04.2015 22:38

PSV walst over een verzwakt FC Twente heen

Het seizoen van Memphis Depay wordt mooier en mooier. Nu scoort de aanvaller van PSV weer tegen FC Twente. (04-04-2015)

Vooraf was al duidelijk dat FC Twente de pijlen zou richten op de halve finale van de KNVB beker en niet op de Eredivisiewedstrijd tegen PSV. Dat werd zaterdagavond dan ook al snel duidelijk: de Tukkers hadden niets in te brengen, waardoor PSV mocht vertrekken met een simpele 0-5 overwinning.

De wedstrijd ging in hoog tempo van start en PSV liet FC Twente even in de waan dat het vanavond punten kon pakken. De thuisploeg werd via onder anderen Ryo Miyaichi een aantal keer gevaarlijk. Na twintig minuten was er een grote kans voor Joachim Andersen, die na een corner uit de draai hard kon schieten. Jeroen Zoet reageerde alert en had de bal klemvast. De kans van Andersen was ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd, want hierna nam PSV de leiding. Een goede voorzet van Karim Rekik stelde Luuk de Jong tot twee keer toe in staat om te schieten, maar hij kwam niet verder dan een hakje dat eenvoudig weggewerkt kon worden.

Niet veel later scoorde De Jong wel, nadat hij zelf de aanval had opgezet. Luciano Narsingh schoot eerst nog op de paal, maar de rebound was een prooi voor De Jong. Vijf minuten later kon er opnieuw gejuicht worden door de Eindhovenaren, nadat Jeffrey Bruma een corner van Adam Maher in de verre hoek kopte. Langzaam maar zeker begon iedereen in Enschede te denken aan een monsterscore, helemaal toen Giorginio Wijnaldum op slag van rust zelfs nog de 0-3 maakte. Na een pass van Narsingh rondde de aanvoerder beheerst af met rechts.

Scherp blijven en de voorsprong uitbreiden was aan PSV niet besteed, zo bleek aan het begin van de tweede helft. Het liet FC Twente komen en dat resulteerde al snel in mogelijkheden voor Youness Mokhtar en Miyaichi. De thuisploeg wist echter niet te scoren, wat PSV aanleiding gaf om zelf toch nog wat doelpunten te produceren. Met name Memphis Depay ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en een kwartier voor tijd lukte het hem dan ook om te scoren, nadat eerdere pogingen naast of over het doel gingen. Na een goede pass van Wijnaldum kon de linksbuiten de bal achter Stevens werken. Drie minuten later scoorde hij zelfs nog een keer van dichtbij, toen Peet Bijen in de fout ging. Ook de eretreffer zat er niet meer in voor FC Twente, al was Robbert Schilder nog dichtbij.

PSV behoudt de ruime voorsprong van acht punten op Ajax, dat zondag nog in actie komt. FC Twente blijft voorlopig in het linkerrijtje staan, maar kan daar zondag zomaar uit wegzakken. Alleen het winnen van de KNVB-beker kan het seizoen van de Tukkers nog redden, dinsdag is PEC Zwolle in de halve finale de eerste horde.

Door: Jessica Westdijk