05.04.2015 10:35

Lodeweges baalt van lage tempo in zijn ploeg

Het is niet druk in de dug-out van sc Heerenveen. Trainer Dwight Lodeweges kijkt rustig toe in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. (15-02-2015)
Het is niet druk in de dug-out van sc Heerenveen. Trainer Dwight Lodeweges kijkt rustig toe in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. (15-02-2015)

De afgelopen zaterdagavond in Friesland zal niet de geschiedenisboeken in gaan als spannendste zaterdag. SC Heerenveen en NAC Breda kwamen niet verder dan een bloedeloos gelijkspel. Trainer Dwight Lodeweges zag dat het niet goed was.

"We speelden in een veel te laag tempo en als je dat doet en te veel balcontacten hebt, dan speel je niets los in het middenveld", keek Lodeweges naar het gelijkspel voor de camera van de NOS. "Dan ontstaan er geen nieuwe situaties, kom je er niet door en creëer je weinig kansen. In de tweede helft ging het wel iets beter, toen kreeg NAC het daarom ook wat moeilijker", vond de trainer van sc Heerenveen.

SC Heerenveen lijkt zich dit seizoen al te hebben verzekerd van de play-offs voor Europees voetbal. Hierdoor leken de Friezen het wel best te vinden. "Nee, tempo maken is ook een kwestie van durf en lef. Dat deden we gewoon niet. Dan lijkt het alsof je minder gemotiveerd bent, maar dat is dan niet zo. Dan ligt het gewoon aan het tempo, waardoor de NAC de ruimtes gemakkelijk kan dichtlopen. Ik vind wel dat we toch hadden moeten winnen, zeker op basis van de tweede helft. Maar het beetje geluk hadden we niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner