05.04.2015 18:36

Poolse invaller bezorgt Cambuur de zege

Bart Vriends (r.) gooit alles in de strijd om het Sander van de Streek (l.)moeilijk te maken. (05-04-2015)

Er zijn pas 29 wedstrijden gespeeld, maar nu al heeft SC Cambuur haar puntentotaal van vorig seizoen bereikt. In eigen huis werd een defensief Go Ahead Eagles zondagmiddag in de slotfase op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Doelpuntenmaker was invaller Sebastian Steblecki.

Het mocht een wonder heten dat in de eerste helft het net niet werd gevonden. Bij Go Ahead Eagles verkoos debuterend hoofdtrainer Dennis Demmers een verdedigende tactiek, maar dat betekende niet dat de thuisploeg geen grote kansen wist te creëren. Na zo’n twintig minuten was het Furdjel Narsingh die met zijn snelheid iedereen de baas was en Xandro Schenk uitkapte. Vervolgens legde hij de bal af op Mikhael Rosheuvel die de hoek van dichtbij voor het uitkiezen had. Echter slaagde de vleugelaanvaller er tot zijn eigen schrik in om tegen de op de doellijn staande Bart Vriends aan te schieten.

Ook het restant van het eerste bedrijf werd gedicteerd door de thuisploeg, die Go Ahead bij vlagen ver op de eigen helft wist terug te dringen. De organisatie bij de Deventer voetbalclub wankelde diverse keren, maar een doelpunt bleef uit. Aan de andere kant wisten de bezoekers weinig tot niets aan gevaar te stichten. Pas gaandeweg in de tweede helft stuurde Demmers zijn manschappen verder naar voren om een doelpunt te creëren.

Dit leverde vanaf de zestigste minuut een op en neer golvend duel op zonder al te veel grote mogelijkheden. Namens Go Ahead konden invaller Peter van Ooijen, die al vroeg in het veld kwam voor de geblesseerde Jeffrey Rijsdijk een poging wagen en namens Cambuur was het Sander van de Streek die enkele malen gevaarlijk werd.

Na 83 minuten kreeg Cambuur eindelijk waar het recht op had. Een voorzet van Wout Droste werd aangeraakt en kwam voor de voeten van invaller Sebastian Steblecki. De Pool kapte en draaide zich los van zijn directe tegenstander en punterde met links de 1-0 door de benen van Mickey van der Hart. Vervolgens poogde Go Ahead nog wel een slotoffensief op gang te brengen, maar de geleden schade kon niet meer hersteld worden.