06.04.2015 20:31

Update: PSG is David Luiz een maand kwijt

Het is nog maar de vraag of David Luiz dit seizoen nog kan spelen voor Paris Saint-Germain. De Braziliaanse verdediger viel zondagavond in de wedstrijd tegen Olympique Lyon na een half uur spelen uit met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure.

De mandekker raakte in een fysiek duel met André-Pierre Gignac betrokken, stond niet goed op de benen, maar sprintte vervolgens wel hard weg. Zoals bij hamstringblessures vaak goed te zien is, knakte er iets bij David Luiz, die ook meteen aangaf dat het een ernstige blessure was. 

Op het moment van de blessure stond Paris Saint-Germain op een 1-0 achterstand tegen Olympique Marseille. Gignac scoorde na een half uur spelen met het hoofd. Vlak na de wissel, Gregory van der Wiel verving de Braziliaanse pechvogel, maakte Blaise Matuidi er echter 1-1 van. 

Paris Saint-Germain is dit seizoen nog actief in de Champions League en draait volop mee in de strijd om het kampioenschap in Frankrijk. In het kampioenenbal is FC Barcelona de volgende tegenstander, terwijl de ploeg uit de hoofdstad van Frankrijk de nieuwe koploper in de Ligue 1 wordt als het wint van Olympique Marseille.

Update: 06-04-2015: 20:31:

Paris Saint-Germain kan ongeveer een maand niet rekenen op David Luiz. De Braziliaanse verdediger viel in de topper tegen Olympique Marseille uit met een hamstringblessure en is de komende weken uitgeschakeld. Hierdoor mist hij hoogstwaarschijnlijk het tweeluik met FC Barcelona.

De wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League staan aan het einde van de maart april op het programma en volgens L'Equipe is David Luiz dan niet op tijd fit. De mandekker speelde dit seizoen al 37 wedstrijden voor Paris Saint-Germain, dat het duel met Olympique Marseille overigens wel won. Het werd na een spannende wedstrijd 3-2, waardoor de ploeg uit de hoofdstad de koppositie in de Ligue 1 pakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner