05.04.2015 23:04

Paris Saint-Germain wint topper in Marseille

Paris Saint-Germain heeft zondag de topper in de Franse Ligue 1 tegen Olympique Marseille gewonnen. De regerend landskampioen was de thuisploeg in Zuid-Frankrijk met 3-2 de baas. PSG kwam twee keer terug van een achterstand. Door de zege neemt Paris Saint-Germain de koppositie weer over van Olympique Lyon.

Marseille kwam na een half uur op voorsprong via André-Pierre Gignac. Daarna kreeg PSG nog een tegenvaller te verwerken toen David Luiz niet verder kon. De verdediger werd vervangen door Gregory van der Wiel. Een minuut na die wissel kwam PSG wel weer op gelijke hoogte, door een doelpunt van Blaise Matuidi. Kort voor rust zette Gignac Marseille andermaal op voorsprong.

PSG rechtte in de tweede helft de rug. Marquinhos prikte in de 49e minuut de 2-2 binnen. Twee minuten later zorgde Jérémy Morel met een eigen doelpunt ervoor dat PSG op 2-3 kwam. Die voorsprong gaven de Parijzenaars niet meer weg.

PSG heeft aan kop 62 punten, één meer dan Lyon dat zaterdag met 3-1 won van En Avant Guingamp. Marseille volgt op vijf punten van de koploper.