06.04.2015 13:30

Het groen-gele hart van topscorer Kramer

Michiel Kramer (l.) kan zijn geluk niet op als hij ADO Den Haag naar de winst heeft gekopt tegen Excelsior. Vito Wormgoor komt zijn spits bedanken. (05-04-2015)
Michiel Kramer (l.) kan zijn geluk niet op als hij ADO Den Haag naar de winst heeft gekopt tegen Excelsior. Vito Wormgoor komt zijn spits bedanken. (05-04-2015)

Met een knappe kopbal maakte Michiel Kramer een einde aan de onzekerheid bij ADO Den Haag. De ploeg won van concurrent Excelsior en mag zich opmaken voor een nieuw jaar Eredivisie. Kramer is onze Speler van de Week.

Wat een seizoen draait de spits van ADO Den Haag. Hij scoorde ook al de openingstreffer in Rotterdam, waardoor hij na speelronde 29 op zestien treffers staat in de Eredivisie. De laatste speler die er meer dan vijftien wist te maken in één Eredivisieseizoen was Dmitriy Bulykin, drie jaar terug. Toen was de ploeg echter in het bezit van het geweldige duo in de vorm van Wesley Verhoek en de Russische spits. ADO Den Haag eindigde in het seizoen 2010/2011 als achtste, wat een wereld van verschil is in vergelijk met het heden.

Vechten tegen het degradatiespook

Want ADO Den Haag heeft het moeilijk dit seizoen. Het komt niet heel vaak voor dat een club het lastig heeft, terwijl één speler er met kop en schouders bovenuit steekt in de selectie. Na tien wedstrijden in de Eredivisie stond ADO Den Haag op een vijftiende plek in de competitie met een doelsaldo van veertien doelpunten voor en zeventien tegen. Acht van de veertien treffers kwamen op naam van Kramer te staan.

Vijftien speelrondes verder is ADO Den Haag één plekje gestegen op de ranglijst, heeft het 34 doelpunten gemaakt en 39 doelpunten geïncasseerd. Kramer is op dat moment goed voor veertien doelpunten, nog steeds bijna de helft van de totale productie uit de residentiestad. ADO Den Haag is nooit verdwenen uit de degradatiezone, maar kan na de overwinning op Excelsior voor het eerst zeggen dat er een gat is geslagen. Samen met Kramer kan er al stiekem aan het volgende seizoen worden gedacht. Maar ligt de toekomst van de spits wel in Zuid-Holland?

Verkopen om te verdienen

Het contract van Kramer loopt namelijk tot medio 2016 door en als ADO Den Haag nog wat wil verdienen aan de aanvalsleider, dan zal hij in het volgende seizoen verkocht moeten worden. In de winterstop leveren spelers vaak minder op, dus een zomerse transfer lijkt aanstaande. De situatie in Den Haag kan echter ook betekenen dat we Kramer nog langer in het groen en geel zien voetballen.

Door de Chinese overname van ADO Den Haag is er namelijk geld beschikbaar, waardoor de contractonderhandelingen geopend kunnen worden. Aan de instelling van Kramer zal het niet liggen, want de spits is een van de fanatiekste juichers in de Eredivisie. Zijn hart klopt voor ADO Den Haag en dat laat hij zien als hij weer eens een belangrijk doelpunt scoort in het shirt van de club. Kramer houdt van het Haagse publiek, de Haagse mentaliteit en van doelpunten scoren.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner