06.04.2015 12:29

Emotie topscorer dupeert Olympique Marseille

André-Pierre Gignac heeft zondag na afloop van de topper in de Franse Ligue 1 tegen Paris Saint-Germain nog een rode kaart gekregen wegens commentaar op de leiding. De spits van Marseille scoorde twee keer, maar zag zijn ploeg toch verliezen: 2-3. Marseille kan de titelaspiraties daardoor voorlopig op een laag pitje zetten.

De emoties liepen bij Gignac zo hoog op dat hij na het laatste fluitsignaal verhaal ging halen bij arbiter Ruddy Buquet. Hij was toen al gewisseld. Buquet was daar allerminst van gediend en trakteerde de aanvaller op een directe rode kaart.

Dat betekent dat Olympique Marseille de spits een tijdje zal moeten missen en dat is een aderlating voor de Fransen, want de spits maakte in de Ligue 1 al achttien doelpunten. Twee daarvan vielen dus zondag in de topper tegen Paris Saint-Germain. Daarmee bracht de clubtopscorer zijn ploeg tot twee keer toe op voorsprong (1-0 en 2-1), maar dat mocht niet baten want voor Paris Saint-Germain scoorden Blaise Matuidi, Marquinhos en Jérémy Morel (eigen doelpunt) tegen.

Door de nederlaag zijn Gignac en Olympique Marseille voorlopig even afgehaakt voor de landstitel in Frankrijk. Paris Saint-Germain gaat aan kop met een punt voorsprong op Olympique Lyon. Olympique Marseille heeft vijf punten minder dan de koploper uit Parijs. Zonder Gignac zal het nog lastiger worden om weer aan te haken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner