06.04.2015 13:36

De Boer: "Ons spel is wat lastiger voor hem"

Frank de Boer erkent dat Ajax afgelopen zomer niet heel slagvaardig is geweest op de transfermarkt. Zo haalde het Niki Zimling naar Amsterdam, maar hij weet geen potten te breken bij de huidige nummer twee van de Eredivisie. 

"We waren op zoek naar een ervaren middenvelder met leiderscapaciteiten. In mijn achterhoofd zat een uitspraak van Morten Olsen (bondscoach Denemarken, red.). Hij snapte niet dat we Zimling niet haalden, in zijn ogen een jongere uitvoering van Simon Poulsen", vertelt de hoofdtrainer aan de NOS. Het aantrekken van Mike van der Hoorn was eerder ook niet succesvol. "Hij moet concurreren met Joël Veltman. Als die in vorm is, is hij de beste verdediger van Nederland."

Daarnaast was Luuk de Jong voor het begin van het seizoen in beeld, maar hij trok naar PSV. "Uiteindelijk hebben we niet voor De Jong gekozen. Dat heeft met kosten te maken. Bovendien is ons spel misschien wat lastiger voor hem, met kleinere ruimtes", zegt de coach die voldoende talent ziet rondlopen bij de A1 van Ajax. "Adham El Idrissi, een type Luis Suárez. Werkt heel hard, maar heeft ook een goede techniek. Richairo Živković? Hij is ook nog maar een A-junior. We geven hem zeker niet op. Elke minuut in Ajax 1 is voor hem dit seizoen een bonus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner