06.04.2015 19:57

Vitesse licht optie in het contract van Gosens

Robin Gosens (l.) en Édouard Duplan doen er alles aan om de bal te heroveren tijdens FC Utrecht - FC Dordrecht. (15-02-2015)
Robin Gosens (l.) en Édouard Duplan doen er alles aan om de bal te heroveren tijdens FC Utrecht - FC Dordrecht. (15-02-2015)

Robin Gosens keert volgend seizoen terug bij Vitesse. De verdediger speelt momenteel op huurbasis voor FC Dordrecht en beschikte over een aflopend contract, maar de Arnhemmers hebben een optie gelicht in het contract, waardoor hij nu tot medio 2016 onder contract staat bij Vitesse.

De twintigjarige voetballer kwam in 2012 over vanuit de jeugdopleiding van VfL Rhede, maar maakte zijn debuut nog niet in het shirt van Vitesse. Bij FC Dordrecht presteert Gosens echter prima. Hij kwam begin 2014 bij de selectie van de Schapenkoppen, toen de ploeg nog in de Jupiler League speelde.

Hij kwam tot zestien wedstrijden op het tweede niveau in Nederland, maar ook dit seizoen is Gosens een vaste waarde bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Hij speelde bijna dertig officiële wedstrijden dit seizoen, waarvan twee bekerduels. Gosens is dan ook heel tevreden bij FC Dordrecht.

"Ik speel hier vrijwel elke wedstrijd, dat was mijn doel voor dit seizoen. Bovendien gaat het na de winterstop zowel met mezelf als met het team beter", vertelt hij op de clubwebsite van zijn tijdelijke werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner