07.04.2015 15:48

FC Dordrecht gaat jeugdspelers de kans geven

Nieuwbakken trainer Jan Everse (l.) en assistent-trainer Gérard de Nooijer overleggen tijdens een training van FC Dordrecht. (11-03-2015)
Nieuwbakken trainer Jan Everse (l.) en assistent-trainer Gérard de Nooijer overleggen tijdens een training van FC Dordrecht. (11-03-2015)

Het seizoen van FC Dordrecht eindigt hoogstwaarschijnlijk in een malaise. De ploeg staat inmiddels stijf onderaan in de Eredivisie en er moeten nog hele gekke dingen gebeuren wil de ploeg niet degraderen. De ploeg denkt alvast aan de toekomst van de club.

Daarbij wil FC Dordrecht wat jeugdspelers, die volgend seizoen sowieso onder contract staan in Zuid-Holland, wat ervaring laten opdoen in de laatste wedstrijden van het seizoen. "Het is niet zo dat we nu al opgeven", geeft technisch manager Marco Boogers echter wel aan tegenover Voetbal International. 

"Maar we zijn wel bezig met volgend seizoen. We kijken welke jongens in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. Het is toch heel logisch om talentvolle jongens een kans te geven? Dat doen ze bij clubs als Ajax en Feyenoord ook. We kiezen nu voor talentvolle jongens die hier volgend jaar ook nog onder contract staan", legt Boogers uit.

FC Dordrecht kwam na speelronde elf op de laatste plaats te staan en sindsdien is de ploeg uit Zuid-Holland de hekkensluiter van de Eredivisie gebleven. Het verschil met nummer zeventien Go Ahead Eagles bedraagt acht punten. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner