08.04.2015 12:27

"Als Necid hard schoot, kon ik hem pakken"

FC Twente-keeper Nick Marsman baalt duidelijk na het verliezen van de penaltyreeks in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)
FC Twente-keeper Nick Marsman baalt duidelijk na het verliezen van de penaltyreeks in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)

Doelman Nick Marsman van FC Twente had geen enkele kans om de strafschop van Tomáš Necid te stoppen. Dat erkent hij zelf. Door de benutte penalty in de strafschoppenserie gaat PEC Zwolle ten koste van FC Twente door naar de finale van de KNVB Beker. Na verlenging hielden beide ploegen kaar op 1-1.

"Als doelman is een strafschoppenserie natuurlijk een kans om je te laten zien. Ik probeerde alles er uit te halen en bij de tegenstanders in het hoofd te kijken. Ik pakte een van de eerste penalty’s, maar vervolgens misten wij er zelf ook meteen een. Dan komt het aan op de strafschop van Necid", zegt Marsman op de website van FC Twente.

"Ik ging naar rechts en ik denk dat wanneer hij hard had geschoten, ik de bal misschien wel had gehad. Nu schoot hij met een soort stiftje, waardoor ik kansloos was", aldus de sluitpost van de Tukkers. Door de uitschakeling in de beker is het seizoen voor FC Twente zo goed als voorbij, omdat de club in de Eredivisie ook geen rol van betekenis meer speelt.

"Er is heel veel gebeurd dit seizoen en wij zijn als ploeg niet in staat geweest om op het sportieve vlak de gebeurtenissen binnen de club recht te zetten. We hebben nog vijf wedstrijden, waarin we er nog voor moeten gaan. Alleen al omdat de supporters het gewoon verdienen dat we het seizoen zo goed mogelijk afsluiten", vindt Marsman.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner