09.04.2015 10:34

Maher: "We zijn volwassener geworden"

Igor Smolnikov (l.) van Zenit St. Petersburg vecht met PSV'er Adam Maher om de bal in de zestiende finale van de Europa League. (26-02-2015)
Igor Smolnikov (l.) van Zenit St. Petersburg vecht met PSV'er Adam Maher om de bal in de zestiende finale van de Europa League. (26-02-2015)

Adam Maher kan dit seizoen veelal rekenen op een basisplaats bij PSV. De middenvelder denkt dat de ploeg in vergelijking tot vorig seizoen een stuk volwassener is geworden. De komst van Andrés Guardado is daarbij ook belangrijk geweest.

"We zijn volwassener geworden", zegt Maher in PSV Magazine. "Zijn scherp op elkaar. Kunnen alles zeggen binnen de groep. En we luisteren ook. Guardado zegt nooit veel, maar als hij iets zegt dan luister je. Die heeft zoveel ervaring. Net als Luuk (De Jong, red.) en Gini (Wijnaldum, red.). Zo blijven we gaan voor een goed resultaat en dan de volgende stap: nog meer vermaak voor ons publiek. Maar eerst de punten."

Maher noemt het duel met NAC Breda als voorbeeld. PSV stond destijds na één minuut spelen al met een man minder op het veld. Jetro Willems werd met rood bestraft voor een overtreding op Gill Swerts. "Als je de hele wedstrijd met tien man speelt wil je sowieso winnen. Sowieso, als je met tien man komt te staan is dat niet altijd een nadeel. Je krijgt meteen een boost. En de tegenstander verslapt vaak een beetje. Het werd mij trouwens pas in de rust duidelijk dat Jetro niks over niemand geraakt had. In het veld zag ik het niet goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner