09.04.2015 11:01

Schaars gaat vechten voor zijn plek bij PSV

Jong PSV captain Stijn Schaars geeft aanwijzingen aan zijn jongere ploeggenoten in de wedstrijd tegen jong Ajax. (07-04-2015)
Jong PSV captain Stijn Schaars geeft aanwijzingen aan zijn jongere ploeggenoten in de wedstrijd tegen jong Ajax. (07-04-2015)

Stijn Schaars is nog altijd bezig met revalideren, maar maakt inmiddels wel speelminuten bij Jong PSV. Schaars hoopt snel weer minuten te maken voor de hoofdmacht, maar weet dat de concurrentie groot is.

Duidelijke afspraken over zijn rol bij PSV heeft Schaars niet gemaakt. "Nee. Hoeft niet. Ik wil me één van de achttien voelen in de selectie en vechten voor mijn plek", aldus Schaars tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik weet dat er stevige concurrentie is, maar ik weet ook dat mijn niveau alleen maar kan stijgen de komende tijd. Ik heb een jaar van alleen maar trainen achter de rug. Pas de laatste weken komt de intensiteit van wedstrijden er weer bij."

Schaars moet nog wel even wennen bij Jong PSV. "Soms is het nog even zoeken naar de juiste timing in het wel of niet aangaan van duels, maar fysiek sta ik er goed op en voetballend gaat het lekker", aldus Schaars, die het revalideren inmiddels wel zat is. "Revalideren is in feite van 's morgens negen tot 's avonds vijf zinloze oefeningen doen, zinloos tussen aanhalingstekens. Als je daar een jaar zoet mee bent, heb je soms dat je denkt: ik heb er al twaalf jaar profvoetbal opzitten, mijn kostje is gekocht en thuis is iedereen gezond. Hoe erg is het dan om iets anders te gaan doen? Maar laat duidelijk zijn: nu ik weer op het veld sta, ben ik hartstikke blij. Ik geniet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner