09.04.2015 11:22

"Qua salaris ging ik er flink op achteruit"

Fred Benson (m.) in het shirt van PEC Zwolle in duel met AZ-spelers Nick Viergever (l.) en Marcus Hendriksen (r.). (23-03-2015)
Fred Benson (m.) in het shirt van PEC Zwolle in duel met AZ-spelers Nick Viergever (l.) en Marcus Hendriksen (r.). (23-03-2015)

Fred Benson besloot na het succesvolle seizoen van PEC Zwolle afgelopen zomer te vertrekken uit Zwolle. De spits kwam terecht bij FC Sheriff uit Moldavië, maar speelt inmiddels in Roemenië voor Rapid Bucureşti. 

Benson besloot al snel om te vertrekken uit Moldavië. "Daar draaide alles om Europees voetbal", zegt Benson tegenover Voetbal International. "Maar doordat Sheriff werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en daarna óók in de play-offs voor de Europa League, bleef er niet zo veel over. Voor de Moldavische competitie koos de club voor een bijna heel ander team, met veel lokale jongens. Dat was me vooraf ook verteld."

Benson kwam vervolgens terecht bij Rapid. "Mijn eerste gevoel zei het níét te doen. Qua salaris ging ik er flink op achteruit. Uiteindelijk gaf het sportieve aspect de doorslag. Rapid is een grote club", aldus de spits, die het lastig heeft in Roemenië. "Buiten Nederland draait het meer om het individu, aan collectief denken doen ze minder. Voor een spits is dat lastig, omdat ik afhankelijk ben van voorzetten van de vleugelspelers, passjes van de nummer tien. Ook bij Rapid zijn die spelers niet voorhanden. Na acht duels wacht ik nog op mijn eerste goal. Daar moet wel snel verandering in komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner