10.04.2015 11:12

Heerenveen moet verdediger missen tegen AZ

SC Heerenveen-speler Doke Schmidt (l.) met NAC Breda-speler Mats Seuntjens (r.). (04-04-2015)
SC Heerenveen-speler Doke Schmidt (l.) met NAC Breda-speler Mats Seuntjens (r.). (04-04-2015)

SC Heerenveen kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen AZ niet beschikken over verdediger Doke Schmidt. De geboren Fries heeft last van zijn enkel.

"Doke heeft al langer tijd klachten", zegt fysio Erik ten Voorde op de website van sc Heerenveen. "Tegen Excelsior en NAC heeft hij zonder problemen gespeeld, maar na een paar dagen volgt er toch reactie. Dat is niet normaal en dus gaan we de enkel nader laten onderzoeken."

Normaliter is Schmidt bankzitter bij sc Heerenveen, maar door verschillende absenties was hij in de twee voorbije competitieduel basisspeler. Afgelopen zaterdag tegen NAC (0-0) verving Schmidt de geblesseerde Joost van Aken in het centrum van de verdediging. 

Schmidt kwam dit seizoen al tijd 22 optredens in het shirt van sc Heerenveen. Acht keer verscheen hij aan de aftrap. Vorig seizoen werd Schmidt verhuurd aan Go Ahead Eagles. Waar zijn toekomst volgend seizoen ligt is nog niet bekend. Het contract van de speler loopt af. De club wil met Schmidt verder, maar het is de vraag wat hij zelf wil.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner