10.04.2015 12:05

Jans: "Platte kar van PSV nog even in garage"

PEC Zwolle wil voorkomen dat PSV dit weekend het kampioenschap kan vieren. Dat lukt als de bekerfinalist in Eindhoven PSV een punt of meer af kan snoepen. PSV heeft de titel bij een zege overigens niet direct binnen, want de Eindhovenaren zijn dan nog afhankelijk Ajax. De Amsterdammers spelen zaterdag in Almelo tegen Heracles.

"We willen er graag voor zorgen dat die platte kar nog even in de garage blijft", zegt PEC Zwolle-trainer Ron Jans tegen De Telegraaf. Dat wordt een lastige opgave voor zijn ploeg, ook omdat PEC Zwolle dinsdag nog 120 minuten en een strafschoppenserie nodig had om FC Twente uit te schakelen in de halve finale van de KNVB Beker.

"Het is niet ideaal en PSV heeft geluk dat het zowel FC Twente als PEC Zwolle op het goede moment treft", verwijst Jans naar het treffen van PSV van vorige week met FC Twente. "Maar het team staat er fysiek goed voor. We gaan onszelf zo goed mogelijk weren."

"Eigenlijk kun je PSV het best direct bij de strot grijpen, maar daar zijn we niet fris genoeg voor, zodat we wat meer vanuit de organisatie zullen spelen", verklapt Jans. De keuzeheer kan geen beroep doen op Wout Brama. Hij liep in de bekerwedstrijd tegen FC Twente een achillespeesblessure op.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner