12.04.2015 09:30

Scorende Berghuis: "We gaven het zelf weg"

V.l.n.r: Celso Ortíz, Steven Berghuis, Simon Poulsen en Dabney Dos Santos vieren de openingstreffer tijdens sc Heerenveen - AZ. (11-04-2015)
V.l.n.r: Celso Ortíz, Steven Berghuis, Simon Poulsen en Dabney Dos Santos vieren de openingstreffer tijdens sc Heerenveen - AZ. (11-04-2015)

AZ keerde zaterdagavond met een 5-2 nederlaag achter de kiezen terug richting Alkmaar. De ploeg kwam binnen de minuut op een voorsprong, maar gaf de wedstrijd uit handen. Doelpuntenmaker Steven Berghuis beseft dat deze nederlaag een onnodige was.

"De uitslag is wat geflatteerd. Tenminste, zo voel ik dat nu. Maar goed, het zijn wel weer vijf goals die je tegen krijgt. En dat is absoluut niet goed", laat de aanvaller van AZ weten op de eigen clubwebsite. "Wat ik bedoel met geflatteerd is dat het vandaag in de eerste helft ook fases juist goed ging bij ons. We gaven het alleen zelf weg. Op cruciale momenten hadden we ook pech."

AZ kwam op een 0-1 voorsprong via Berghuis, zag sc Heerenveen er overheen walsen met een goal vlak voor en vlak na rust. Daarna was Berghuis weer belangrijk met de gelijkmaker, maar in het laatste kwartier scoorde sc Heerenveen maar liefst drie keer. 

"Op een gegeven moment gingen we uit onze organisatie lopen en werd het nog 5-2. We hebben nu vier keer verloren in de laatste vijf wedstrijden. Dat is slecht. Dat past niet bij AZ. Ja, dat mogen we onszelf kwalijk nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner