12.04.2015 09:59

St. Juste genoot van zijn basisdebuut tegen AZ

Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)
Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)

SC Heerenveen heeft al meerdere pareltjes de voetbalwereld in gebracht en de volgende klopt alweer op de deur. Jerry St. Juste kreeg zaterdagavond tegen AZ zijn eerste basisplaats in Friesland en genoot opzichtig van de volledige wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik vond het goed gaan", reageerde St. Juste tevreden op de clubwebsite van sc Heerenveen. "Dat indribbelen en naar voren spelen hoort bij mijn spel. Ik wilde gewoon mijn eigen spel spelen. Wel maakte ik slippertjes bij sommige lange ballen, dus ik besloot om na rust soms iets minder risico te nemen", licht de achttienjarige verdediger toe.

St.Juste is echter niet van de balletjes breed. "Nee, want dan speel je geforceerd voorzichtig. Dan ga je juist fouten maken. Mijn ploeggenoten zeiden ook tegen me dat ik mijn eigen spel moest blijven spelen. Ze hebben vertrouwen in me uitgesproken, net als de trainer. Hij had afgelopen winter op trainingskamp al tegen me gezegd dat ik klaar moest zijn als hij een beroep op me zou doen. Mooi dat hij tegen AZ voor mij koos in de basis."

"Al met al heb ik er erg van genoten. Spanning had ik pas toen ik in de tunnel stond om het veld op te gaan. Na het eerste fluitsignaal heb ik dat van me afgezet. Ik had ik er vooral heel erg veel zin in. Hier doe ik het voor. Ik sta hier met een lach op m’n gezicht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner