12.04.2015 10:15

Het zondagsschot van Brenet op de vrijdag

Joshua Brenet staat in het middelpunt van het feestje, nadat hij zijn eerste doelpunt voor PSV heeft gemaakt tegen PEC Zwolle.(10-04-2015)
Joshua Brenet staat in het middelpunt van het feestje, nadat hij zijn eerste doelpunt voor PSV heeft gemaakt tegen PEC Zwolle.(10-04-2015)

Met een droge knal maakte Joshua Brenet vrijdagavond de tweede treffer van PSV in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Het doelpunt werd uitbundig gevierd door de aanstaande landskampioen van Nederland. Dat had zo zijn redenen.

"Ik was de enige die nog niet had gescoord", legde Brenet uit na de wedstrijd. "En ik denk dat alle kritiek die ik heb gekregen ook meespeelt", kijkt de rechtsback terug op moeilijke tijden. "Daarom denk ik dat de ontlading ook zo groot was en dat de goal me zo werd gegund door mijn ploeggenoten."

Van buiten de zestien was de verdediger van PSV trefzeker. Hij schoot op goed geluk richting het doel. "Zo’n goal had ik nog nooit gemaakt. In de jeugd ook niet. Dit is echt de allereerste goal die zo fantastisch is uitgepakt. Het was toeval. Een gelukje. Daar moet ik het bij houden", houdt de vleugelverdediger zich eerlijk.

"Ik moest snel handelen. Gezien de kwaliteit die PEC heeft met een gevaarlijke en snelle speler als Lukoki hield ik rekening met de afvallende bal. Als ik de bal zou verliezen, zou daar een gevaarlijke counter uit kunnen komen. Ik dacht daarom ‘laat ik de bal maar op goal schieten en kijken wat er uitkomt’. Dit was het resultaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner