12.04.2015 14:12

Rusnák moet oude club pijn doen

Een derby in het noorden van het land staat vandaag op het programma. FC Groningen speelt tegen SC Cambuur Leeuwarden en dat is vooral een gevoelig duel voor Albert Rusnák.

De speler speelde namelijk in het eerste helft van het seizoen nog voor Cambuur Leeuwarden en daar was hij één van de revelaties van het seizoen. Zijn kwaliteiten werden opgemerkt in Groningen waardoor het snel toesloeg. Het gaf de Slowaak een contract voor 3,5 seizoen. Zondag speelt hij voor het eerst tegen de club die hem faam bracht in Nederland.

Rusnák is momenteel in vorm, hij scoorde in het doordeweekse duel tegen Excelsior (3-0 winst), waardoor Groningen de finale van de KNVB-beker bereikte.  Dat doordeweekse duel heeft wel zo zijn invloed op de opstelling van Groningen. Danny Hoesen zit niet bij de selectie, vanwege enkelklachten. Dino Islamović zit nu op de bank. Hij had lichte klachten na het duel en is blijkbaar niet fit genoeg om te starten.

Cambuur heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op de derby. Trainer Henk de Jong kiest deze keer niet voor Daniël de Ridder. Hij zet naast Bartholomew Ogbeche Lucas Bijker en Furdjel Narsingh. Op die manier hoopt hij zijn spits het beste in stelling te brengen. Narsingh geeft namelijk elke 180 minuten een assist en dat moet het wapen zijn, aangezien Ogbeche zijn vizier op scherp heeft staan. Er is ruimte voor één debutant bij Cambuur. Mocht Ron Janzen invallen, dan betekent dat zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie.

Het duel kun je hier LIVE volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner