12.04.2015 16:20

Groningen maakt strijd om play-offs spannend

FC Groningen viert de snelle treffer van Tjaronn Chery. (12-04-2015)
FC Groningen viert de snelle treffer van Tjaronn Chery. (12-04-2015)

Groningen en Cambuur zorgden voor een zeer aantrekkelijke pot. De twee ploegen speelden allebei om voor de volle drie punten te gaan en daardoor werd het negentig minuten lang een mooi duel. Uiteindelijk won Groningen met 3-2.

Voorafgaand aan het duel werd er spektakel verwacht. Beide teams strijden om plek nummer acht, spelen aanvallend voetbal én daarbovenop is het nog eens een derby. Groningen wist in de Euroborg nooit te winnen van Cambuur, maar na één minuut dacht het al op rozen te zitten. Een fantastische goal van Tjaronn Chery lag aan de basis van die gedachte. De aanvaller pikte de bal op en schoot vanaf 25 meter met een fraaie boog de bal in de rechterkruizing.

Lang kon Groningen niet genieten van de voorsprong. Binnen zes minuten stond het alweer 1-1. Sander van de Streek ontsnapte aan de rechterkant, gaf een goede voorzet op Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaanse spits nam hem aan en wilde op doel schieten. Hij raakte de bal verkeerd, maar Mikhael Rosheuvel wist zijn rechtervoet nog tegen de bal te zetten. Groningen combineerde daarna beter en beter. Het won duels, tikte goed, alleen niet met het juiste effect. De eindpass was slordig en het moest zelfs de 1-2 slikken. Ogbeche schoot op doel, die bal zou eigenlijk naast gaan, maar Botteghin hielp hem een handje door de bal zelf in het doel te schieten. De rest van de eerste helft ging verder daar waar het was gebleven. Groningen probeerde te voetballen, maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet.

Groningen moest zorgvuldiger worden bij de laatste pass, terwijl Cambuur achter over kon leunen en kon gokken op de counter.  Dat wilde trainer Henk de Jong niet, dus wisselde hij twee keer. Onder andere Daniël de Ridder kwam er in om meer rust in het spel van de ploeg uit Leeuwarden te brengen. Dat plan pakte niet goed uit. Groningen bleef de sterkere ploeg en het maakte dan ook terecht de 2-2. Simon Tibbling soleerde langs enkele Cambuur-spelers en besloot vanaf 25 meter volop uit te halen. Zijn schot was te machtig voor doelman Nienhuis, waardoor de terechte 2-2 op het scorebord stond. 

Vervolgens werd het een interessant duel, vooral omdat Groningen moest winnen en zo speelde het ook. Daar werd het ook voor beloond. Met dank aan Mohamed El Makrini. Hij wilde de bal terug spelen op zijn doelman, maar zijn pass was niet goed. Nick van der Velden was er als de kippen bij, pakte de slechte pass op en wipte hem over de keeper: 3-2! 

Daardoor is de strijd om plek acht ontzettend spannend. Willem II, Cambuur en Groningen staan namelijk op 39 punten. FC Twente op 37. Allen strijden dus om de laatste ticket voor de play-offs. Dat belooft een spannend slot te worden. Doordat PEC Zwolle de finale van de KNVB-beker heeft bereikt is er een extra ticket beschikbaar voor die play-offs. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner