12.04.2015 18:35

Effectief ADO richt zich op volgende seizoen

Roland Alberg (l.) en Aleksandr Yakovenko vieren het openingsdoelpunt van Alberg tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht. (12-04-2015)
Roland Alberg (l.) en Aleksandr Yakovenko vieren het openingsdoelpunt van Alberg tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht. (12-04-2015)

ADO Den Haag heeft zichzelf een goede dienst bewezen door zondag in eigen huis met 2-0 van FC Utrecht te winnen. Via twee late treffers tegen de Domstedelingen is de Residentieclub zo goed als veilig in de Eredivisie.

Erg aantrekkelijk begon het duel in de middenmoot niet. Pas na een kleine twintig minuten kwamen beide ploegen los, met een goede kopbal van Timo Letschert bij de tweede paal en een geplaatst schot van Thomas Kristensen, dat langs de rechter kruising vloog. Vervolgens zakte de wedstrijd weer in, totdat FC Utrecht het vijf minuten voor tijd op de heupen kreeg. Via kopballen van Letschert en Gevero Markiet werd de ploeg gevaarlijk door de lucht, maar doelman Martin Hansen stond zijn mannetje en hield het doel schoon.

Ook de tweede helft was lang het aanzien niet waard. FC Utrecht liet zich niet zien en ADO Den Haag wist niet goed wat het met de bal moest doen. Een kwartier voor tijd brak de wedstrijd eindelijk open. Niet geheel onverwachts gebeurde dit uit een standaardsituatie. Danny Bakker haalde uit binnen de zestien en Willem Janssen blokte de inzet al glijdend met zijn hand. De aanvoerder van FC Utrecht kreeg geel en scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal op de stip. Roland Alberg bleef koel en schoof de bal in de linkerhoek: 1-0.

Wat restte was een matig Haags Kwartiertje, waarin FC Utrecht het niet meer in zich had om nog voor een punt te vechten en ADO Den Haag blij was met de minimale zege. Vlak voor tijd veranderde dat beeld dankzij een jonge invaller aan de kant van ADO. Gervane Kasteneer had er nog wel even zin in en de jongeling scoorde een minuut na zijn invalbeurt de 2-0. Hij werd bereikt op rechts en schoot via de benen van Ruiter de tweede treffer van de middag op het scorebord.

Dankzij de overwinning klimt ADO Den Haag over FC Utrecht heen naar de twaalfde plek en wordt het verschil met de degradatiezone zeven punten. Hierdoor kan de ploeg uit Den Haag zich alvast bezig houden met de Eredivisie van volgend seizoen, want de kans op degradatievoetbal is door de overwinning flink afgenomen.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner