14.04.2015 10:00

Cocu maakt ook kans op Trainer van het Jaar

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).
PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).

PSV-trainer Phillip Cocu kan binnenkort niet alleen kampioen van Nederland worden. De oefenmeester is ook genomineerd voor de Rinus Michels Award voor Trainer van het Jaar. Cocu is één van de vijf genomineerden.

Ook Ruud Brood, die onlangs kampioen werd met NEC Nijmegen in de Jupiler League, maakt kans op de prijs. Daarnaast is ook Feyenoord-trainer Fred Rutten genomineerd. De trainer van Feyenoord is bezig aan zijn eerste en laatste seizoen in Rotterdam-Zuid en staat momenteel derde in de Eredivisie. Ron Jans (PEC Zwolle) en Peter Bosz (Vitesse) maken ook kans op de Award. 

Frank de Boer werd de afgelopen twee seizoen verkozen tot Trainer van het Jaar, maar is dit seizoen niet geselecteerd. Jurgen Streppel (Willem II) en Henk de Jong (SC Cambuur) zijn bezig aan een uitstekend seizoen, maar zullen tijdens het huidige seizoen niet gekozen worden tot Trainer van het Jaar. De winnaar wordt op 15 mei bekend gemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner