14.04.2015 13:30

Het gelijkspel in Breda dat voelt als een klap

Robert Maaskant is niet te genieten na de wedstrijd NAC Breda - FC Dordrecht. Zijn ploeg speelt met 2-2 gelijk tegen de hekkensluiter, maar had het duel met gemak moeten winnen. (11-04-2015)
Robert Maaskant is niet te genieten na de wedstrijd NAC Breda - FC Dordrecht. Zijn ploeg speelt met 2-2 gelijk tegen de hekkensluiter, maar had het duel met gemak moeten winnen. (11-04-2015)

Als trainer heb je een nog grotere voorbeeldfunctie dan de voetballers op het veld. Robert Maaskant vergat dit echter tijdens NAC Breda - FC Dordrecht. De trainer met de bebloede hand is onze Schlemiel van de Week.

De trainer, die sinds de winterstop aan het roer staat bij de Brabanders, was heel erg gefrustreerd. NAC Breda speelde één van haar dominantste helften van het seizoen tegen FC Dordrecht. De hekkensluiter van de Eredivisie kwam er niet aan te pas en mocht blij zijn dat de ruststand op een 2-0 bleef steken. NAC Breda speelde met de opponent, maar deed dat zoals in het dierenrijk voorkomt.

Kat-en-muisspelletje  

Als je zoveel sterker bent dan een tegenstander, geeft dat veel zelfvertrouwen. Te veel. En overal waar ‘te’ voor staat is verkeerd, behalve bij tevreden. NAC Breda gedroeg zich in eigen huis als een club die weet dat, wat er ook gebeurt, het allemaal wel goed komt. De Brabanders kwamen echter bedrogen uit. Als een kat die het leuk vindt om een gevangen muis te laten ontsnappen, bleef NAC Breda kansen missen in het Rat Verlegh. De ploeg vergat echter dat de muis soms daadwerkelijk ontsnapt, waardoor NAC Breda met een flinke kater achterbleef. FC Dordrecht kwam in de tweede helft terug tot 2-2 en snoepte belangrijke punten af van de ploeg in degradatienood.

Dure punten

Want de punten die NAC Breda misloopt hebben een groot effect op de ranglijst, zo zou later in de middag blijken. Bij een overwinning op FC Dordrecht kon NAC Breda zich definitief uit de degradatiezone spelen, door over Heracles Almelo te gaan op de ranglijst. De Brabanders werden dan vijftiende en Heracles Almelo, dat wel een wedstrijd minder speelde, kwam opeens in de gevarenzone terecht. De ploeg uit Overijssel verloor tegen Ajax op de zondagmiddag, waardoor aan het einde van speelronde dertig bleek dat NAC Breda zich voorlopig veilig had kunnen voetballen bij een simpele overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht. “Dit is een schande. We hadden vandaag de kans om de druk bij onze concurrenten te leggen. Nu blijven we zelf onder de streep”, besefte sterkhouder Demy de Zeeuw zich dan ook. De Zeeuw liet zijn frustratie verbaal blijken, voor trainer Maaskant moest het op een andere manier.

Die arme dug-out

Met een hoekstoot waar de gemiddelde professionele bokser jaloers op zou zijn ging Maaskant de dug-out te lijf na de gelijkmaker van FC Dordrecht. De trainer zag zijn halve seizoen aan zich voorbij gaan in een vlaag van rode woede. Met een rake klap sloeg Maaskant een deel van de zijkant uit de dug-out. De trainer, die een paar jaar terug ook al aan het roer stond van NAC Breda, legde zijn woede na de wedstrijd uit.

“Ik denk dat we met 10-0 voor hadden moeten staan. Een groter klassenverschil in de Eredivisie heb ik dit jaar niet gezien. Ook in de tweede helft kregen we kansen, maar als je niet scoort houdt het wel een keer op”, vertelde een inmiddels afgekoelde Maaskant. En de trainer heeft ook alle reden om koel te blijven. Het resultaat tegen FC Dordrecht was weliswaar teleurstellend, maar gekeken naar de behaalde punten in de afgelopen weken is het niet uit te sluiten dat NAC Breda in de laatste vier speelronden alsnog het verschil gaat maken.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner