14.04.2015 14:34

Cantona vindt PSG-speler beste van de wereld

Éric Cantona
Éric Cantona

Eric Cantona is altijd bereid om zijn mening te geven. Desgevraagd vertelt hij wie hij de beste speler van de wereld vindt. De voormalig voetballer van Manchester United kiest voor een speler van PSG. 

Cristiano Ronaldo won het afgelopen jaar de Ballon d'Or en daarvoor was het Lionel Messi die de prestigieuze prijs wint. Cantona kiest zelf voor een ander speler. "Voor mij is Javier Pastore de beste speler van de wereld", zei de Fransman tijdens een persmoment van de Laureus Sports Awards in Shanghai. "Ik zou twee wedstrijden van PSG kijken alleen om hem te zien spelen. Hij heeft iets speciaals."

Cantona legt zijn keuze voor de Argentijns international toe. "Voetbal is een interactieve sport en Pastore heeft iets waardoor je altijd wordt verrast. Hij maakt geen bijzondere goals nee, maar geeft wel fantastische passes", zo is de mening van Eric Cantona. "Hij is de meest creatieve speler van de wereld. Ik hou van dat soort type spelers."

Pastore speelt momenteel bij Paris Saint-Germain, maar kan niet altijd rekenen op een plek in de Argentijnse selectie. Zo liet bondscoach Alejandro Sabella hem afgelopen zomer tijdens het WK van 2014 thuis. Hij koos voor 23 andere namen in zijn selectie van Argentinië. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner