16.04.2015 10:05

Oud-doelman deelt mee in feestvreugde PSV

Heurelho Gomes van Watford met een bedankje naar boven nadat een ploeggenoot heeft gescoord. (06-04-2015)
Heurelho Gomes van Watford met een bedankje naar boven nadat een ploeggenoot heeft gescoord. (06-04-2015)

PSV Eindhoven staat op het punt om kampioen te worden. Gomes, die er tijdens de laatste titel van PSV nog bij was, is van mening dat de Eindhovenaren niet tevreden mogen zijn met één kampioenschap.

"PSV moet niet tevreden zijn met één titel", aldus de doelman van Watford tegenover De Telegraaf. "Dit kampioenschap moet het begin zijn van een langere periode met successen, zoals wij toen ook vier keer op rij kampioen zijn geworden."

PSV werd in 2008 voor het laatst kampioen. "Ik had in 2008 nooit kunnen denken dat het zeven jaar zou duren voordat PSV weer kampioen zou worden, maar ik vond al wel dat het niet de goede kant op ging met de club. We hadden steeds meer moeite om het niveau vast te houden. Dat heb ik toen proberen te vertellen in twee interviews. Als ik daar nu op terugkijk, vraag ik me af of dat de juiste manier was. Ik had het misschien beter op een andere manier kunnen doen dan in de pers. Maar ik liet mijn hart spreken uit bezorgdheid voor de club en ik denk dat wel gebleken is dat die bezorgdheid terecht was."

Gomes hoopt dat PSV nu weer de goede weg is ingeslagen. "Ik hoop dat PSV de mindere periode nu echt heeft afgesloten en weer voor een langere periode Champions Leaguevoetbal gaat spelen, want dat hoort bij een geweldige club als PSV."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner