17.04.2015 11:17

Waterpolocoach helpt tobbend Excelsior

Adil Auassar van Excelsior druipt van het veld af na de nederlaag (3-0) in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. (08-04-2015)
Adil Auassar van Excelsior druipt van het veld af na de nederlaag (3-0) in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. (08-04-2015)

Excelsior kreeg deze week een bijzonder bezoek. Waterpolocoach Robin van Galen kwam langs voor een lezing aan de selectie over teamprocessen. Van Galen werd in 2008 Olympisch kampioen met de damesploeg.

"Dat ging onder meer over de fases waar je als team doorheen gaat en dat je altijd naar je eigen taken moet blijven kijken. Hij liet daar onder meer beelden bij zien van de Olympische Spelen. Het was een heel goed en inspirerend verhaal op het juiste moment", zegt Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen op de website van de Kralingers.

De kennis van Van Galen moet een steentje bijdragen om Excelsior uit de neerwaartse spiraal te krijgen. De Rotterdammers zakken steeds verder op de ranglijst en zijn allesbehalve veilig. Vrijdag wacht een lastig uitduel met SC Cambuur, de club waar Dijkhuizen in het verleden voor speelde.

"Het wordt een speciale wedstrijd, ik kijk daar erg naar uit. Ik ga zeker genieten van de ambiance, al is dat allemaal minder belangrijk dan de situatie waarin wij nu zitten. Cambuur speelt goed voetbal, maar ze hebben thuis ook al zes keer verloren, dus ze zijn te verslaan", aldus Dijkhuizen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner