17.04.2015 14:34

AZ heeft verdediger Hoedt terug tegen ADO

Trainer John van den Brom van AZ kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weer beschikken over Wesley Hoedt. De centrumverdediger is hersteld van een knieblessure en begint zaterdag op de bank.

"De basis zou nog wat te veel van het goede zijn'', verduidelijkte Van den Brom vrijdag op de persconferentie. Op Jan Wuytens na kan iedereen in actie komen bij de Alkmaarders, waar Van den Brom vasthoudt aan dezelfde elf spelers als vorige week. Toen verloor AZ met 5-2 van sc Heerenveen. "Natuurlijk zijn er in Heerenveen fouten gemaakt, maar daar zijn we mee aan de slag gegaan. We willen vaster worden in onze manier van spelen, de samenstelling en uiteraard de resultaten'', aldus Van den Brom. 

De trainer benadrukt dat het de lijn van de eerste helft tegen Heerenveen wil doortrekken. "Want er waren ook dingen die wél goed gingen in dat duel. Of je het nou 4-4-2 of 4-2-3-1 wilt noemen maakt me nooit zoveel uit, maar waar het om gaat is dat we nu aan de zijkanten jongens met meer loopvermogen hebben staan. En Steven Berghuis staat inderdaad meer achter de spits. De vraag was: Hoe krijg je hem het meest aan de bal? Want aan de zijkant isoleer je Steven ook een beetje."

Bij de gasten is Wilfried Kanon nog altijd afwezig vanwege een knieblessure. Ook Mathias Gehrt is nog niet van de partij. De Deen heeft nog altijd een lichte hamstringkwetsuur. Of Xander Houtkoop er bij is, is nog afwachten. Hij verliet vrijdag de training met liesklachten.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner