17.04.2015 14:58

Schreuder: "Utrecht een pittige tegenstander"

Het zijn lastige tijden bij FC Twente. Trainer Alfred Schreuder ligt onder vuur, de club heeft zes punten in mindering gehad vanwege de financiële situaties en de prestaties zijn niet goed genoeg. Schreuder weet dat er maar één remedie is.

"We moeten ons focussen op de zaken waar we direct invloed op hebben en dat is het voetbal", zegt Alfred Schreuder. "Er gebeurt veel rondom de club en wij moeten ons richten op datgene wat we zelf in de hand hebben. Dat hebben de jongens afgelopen zondag, na een zware week, ook gedaan tegen Go Ahead Eagles en dat moeten we tegen Utrecht weer doen."

Zondagmiddag gaat de club op bezoek bij Utrecht. Schreuder verwacht een lastige wedstrijd. "FC Utrecht is altijd een pittige tegenstander, zeker wanneer ze thuis spelen. Tegen ploegen die het spel maken voetbalt Utrecht vaak makkelijker, zoals laatst tegen Ajax (1-1) en AZ (6-2). Tegen NAC moeten ze zelf meer het spel maken en hebben ze het moeilijker", analyseert de oefenmeester zijn opponent.  

Schreuder denkt dat de thuisploeg extra gemotiveerd is. "Utrecht speelt een van haar laatste thuiswedstrijden van dit seizoen en ze zullen na hun wedstrijd tegen ADO wat recht willen zetten voor eigen publiek. Wij moeten zorgen dat we weer goed aan de bal zijn en ook de goede agressiviteit laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner