Colin Kâzim-Richards (Feyenoord) baalt na een mislukte actie tegen Go Ahead Eagles. [19-04-2015]

Na zeven nederlagen op rij heeft Go Ahead Eagles zondagmiddag een verrassende
overwinning geboekt: in de Kuip werd Feyenoord met 0-1 verslagen dankzij een
doelpunt van invaller Jules Reimerink.

Go Ahead Eagles zette in de eerste minuten van de wedstrijd goed druk, waardoor Kenneth Vermeer wellicht het meeste aan de bal was van alle Feyenoorders. Er was steeds geen andere oplossing dan de bal terug te spelen naar de keeper. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de Deventernaren. In plaats van op doel, schoot Glynor Plet de bal echter hard op het hoofd van teamgenoot Wesley Verhoek. Scheidsrechter Kevin Blom twijfelde geen moment en legde het spel stil voor de blessurebehandeling van Verhoek. De aanvaller leek verder te kunnen, maar moest zich even later toch laten vervangen door Jules Reimerink.

Omdat Go Ahead Eagles veel druk zette, moest Feyenoord over gaan op het hanteren van de lange bal en afstandsschoten. Colin Kâzim-Richards probeerde het Mickey van der Hart een aantal keer lastig te maken, maar had daarbij weinig succes. Eén keer had hij wel een vlammend schot in huis en moest Van der Hart de bal met de vuisten keren. De rebound ging vervolgens over het doel. De Eagles scoorden aan de andere kant wel twee keer: eerst schoot Vriends de bal binnen na een voorzet van Lesly de Sa, even later deed ook Plet dat. Beide spelers stonden daarbij echter buitenspel, waardoor de stand bij rust nog 0-0 was.

Feyenoord bracht met Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena aan het begin van de tweede
helft meteen twee nieuwe krachten in. Toch kon ook dat de Rotterdammers niet helpen en
langzaam maar zeker kreeg Go Ahead steeds meer het gevoel dat er wellicht zelfs meer
dan een punt te halen was. De Sa en Plet waren al een paar keer dreigend, maar
uiteindelijk was het invaller Jules Reimerink die de 0-1 op het scorebord zette. Nadat Peter
van Ooijen zich knap wegdraaide, zette hij Reimerink vrij. Die wist de bal vervolgens met
rechts hard in de verre hoek te mikken.

Met nog twintig minuten te spelen begon het tijdrekken aan de kant van de Deventernaren
en werd er eigenlijk vrijwel alleen nog maar tegengehouden. Feyenoord bracht met
Mitchell te Vrede nog een extra aanvaller in het veld, maar ook hij wist het net niet te
vinden.

Door de verrassende nederlaag komt de derde plaats van Feyenoord wellicht in gevaar.
Het gat met Vitesse is nog vier punten, maar de Rotterdammers en de Arnhemmers treffen
elkaar nog in de voorlaatste speelronde. Go Ahead Eagles heeft met deze overwinning
directe degradatie weten te voorkomen.  Wanneer Heracles Almelo en NAC Breda later op
de middag verliezen, kan het zelfs voorzichtig kijken naar de veilige vijftiende plaats.

Door: Jessica Westdijk